Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik u diplomatskoj ofanzivi. Ide na sastanak s Orbanom, Vučićem i Erdoganom

Sutra putujem u Budimpeštu, gdje ću, na poziv vladike Lukijana, prisustvovati slavi crkve u Sent Andreji, objavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“U nedjelju ujutro se sastajem s predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, a prisustvovat ću i ceremoniji obilježavanja Nacionalnog praznika Mađarske.

Cilj ove posjete je jačanje dalje saradnje Republike Srpske i Mađarske. Razgovarat ćemo o nastavku projekata za poljoprivrednike, a otvorit ćemo i temu o projektu Hrgud”, iobjavio je Dodik.

Dodao je da je planirano da se u Mađarskoj sastane s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsjednikom Turske RTecepom Tayyipom Erdoganom.

“Kada je riječ o stanju u BiH, smatram da je pitanje imovine ključna tema. To je pitanje državnosti, jer ako nemate imovinu, nemate ni državu.

Zato Srpska neće odustati. Spreman sam za pravnu i političku borbu. To pitanje se neće riješiti kako žele dio međunarodne zajednice i Sarajevo, objavio je, između ostalom, Dodik na Twitteru.

Raport.ba