Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Džeko dobio nagradu na Sarajevo Business Forumu: ‘Nadam se investicijama u moju domovinu’

Na Sarajevo Business Forumu danas je održana ceremonija dodijele tradicionalnih nagrada Sarajevo Business Bridge, a proslavljeni fudbaler Edin Džeko dobio je priznanje kao brend ambasador i promotor Bosne i Hercegovine.

Nagrade su dodijelili direktor Sarajevo Business Foruma Dino Selimović i ministar Zlatko Mijatović.

“Ovo priznanje velika je čast za mene i moju porodicu. Gdje god smo živjeli, bilo u Češkoj, Njemačkoj, Engleskoj ili sada u Italiji, uvijek sam bio veoma ponosan na svoje korijene i spreman pomoći svojoj zemlji na bilo koji način. Zahvaljujem se žiriju i organizatorima Sarajevo Business Foruma što su prepoznali moj trud tokom godina na terenu, ali i van njega. Želim svima uspješan forum i nadam se da ću vidjeti mnoge investicije u mojoj domovini BiH u vremenu koje je pred nama”, rekao je Džeko u svom video obraćanju.

Nagradu “Posao godine” koja se dodjeljuje preduzećima koja posluju u regiji jugoistočne Evrope i koja su pokazala značajan rast dobio je STUDEN & CO Holding.

Nagradu “Poslodavac godine za mlade” za iznimnu predanost zapošljavanju, razvoju i zadržavanju mladih talenata dobila je kompanija KLIKA, dok je nagradu “Social Impact Award” ove godine dobila Ženska mentorska mreža/Women's Mentoring Network za iznimnu predanost u stvaranju pozitivnih promjena u svijetu.

Nagradu za “Poslovni potez godine” dobio je BH Tech Lab BH Telecoma za kreativan i napredan rad i doprinose održivom razvoju.

Raport.ba