Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

FOTO Policija u Općini Stari Grad, Sky povezao Hadžibajriće s kriminalnim grupama!?

Tužitelji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu, zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS (MUP KS) na terenu, realizuju akciju kodnog naziva Start.

Aktivnosti se realizuju u koordinaciji sa EUROPOL-om (Agencija Evropske unije za borbu protiv kriminala).

Akcija je odnosi na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Kako smo ranije objavili, u sklopu akcije pretresa se imovina načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, te restoran Dos Hermanos, a policija je ‘obišla’ i parking kod Vijećnice te se sad nalaze u zgradi Općine gdje se pretresa kabinet Hadžibajrića. Pretresaju stanovi i kuće koje koristi Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.

Prema našim informacijama Hadžibajrić i njegov sin Seid dovedeni su u vezi sa određenim kriminalnim grupama i to preko podataka koji su stigli kroz dešifrovanje aplikacije Ska.

Zanimljivo je da je Hadžibajrić mjesecima unazad najavljivao svoje hapšenje kroz plaćene članke na pojedinim portalima, tvrdeći da se protiv njega vode montirane istrage a da je cilj da ‘neko’ zaustavi projekte u Općini.

No, pored istrage po podacima iz Skyja koju je vodilo Tužilaštvo BiH, Tužilaštvo Kantona Sarajevo vodilo je svoju istragu vezanu za imovinsko-pravne poslove, zbog čega je SIPA ranije pod nadzorom Tužilaštva KS te po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izuzimala dokumentaciju izu Općine.

(Foto: Raport)

(Foto: Raport)

(Foto: Raport)

(Foto: Raport)

(Foto: Raport)

(Foto: Raport)

Raport.ba