Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Grad Sarajevo izabrao zakupca: Na Bistričkoj stanici prodavat će se turski sladoled Mado

Grad Sarajevo objavio je 14.aprila ove godine poziv za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željeznička stanica Bistrik. Nakon što se niko nije javio na poziv Gradska uprava Grada Sarajeva je snizila visinu kirije što je izazvalo interesovanje kompanija.

Nakon drugog poziva koji je trajao do 8. jula odabran je i zakupac, piše Akta.

Riječ je o kompaniji Herbal Group koja je kupila franšizu za turski lanac restorana “Mado”. Mado je turski brend sladoleda i peciva koji ima više od 300 prodajnih mjesta u Turskoj i više od 20 poslovnih jedinica u drugim zemljama širom svijeta.

“Trenutno čekamo da se potpiše ugovor za zakup, kako bi mogli početi sa radovima. Uskor stiže i predstavnik Mado grupacije koji će javnost informirati o samom sadržaju i načinu rada restorana”, kazali su za Akta iz Herbal Groupe.

Prostor koji se iznajmljuje površine je 300,35m2 unutrašnjeg prostora i 51,7m2 vanjskog prostora. Unutrašnji prostor koji je predmet zakupa sastoji se od podrum segmenta A: kuhinja, prostor lifta, sanitarije M+Ž, hodnik, stepenište, ostava Prizemlje segment A: restoran, sanitarije M+Ž, hodnik (zajednički), ostave Prizemlje segment B i C: caffe prostor, depo, hodnik, sanitarije M+Ž Sprat segment C: depo (tehnička prostorija).

Vanjski prostor koji obuhvata popločanu površinu oko objekta površine je 51,7m2.

Prostor enterijer i vanjsko uređenje se, obzirom da se radi o nacionalnom spomeniku, tematski se mora povezati sa historijskim periodom izgradnje i korištenja objekta kako bi se posjetiocima prezentirao što autentičniji prikaz sveukupnog života građana Sarajeva na prelazu iz XIX u XX vijek. Prijedlog uređenja odabranog ponuđača mora biti dostavljen u formi idejnog projekta sa tehničkim opisom i grafičkim nacrtima, kao i 3D vizualizacijom, u printanoj i elektronskoj formi i isti mora biti prihvaćen od strane zakupodavca.

Početna, minimalna cijena zakupa iznosi 3.000,00 KM mjesečno bez uračunatog PDV-a, odnosno 36.000,00 KM godišnje, bez uračunatog PDV-a.

Podsjećamo, Herbal Group u Sarajevo je po prvi put dovela popularni američki brend Caribou Coffee koji već 20 godina uspješno posluje širom svijeta.

Ovaj brend sada ima preko 700 poslovnica širom svijeta a njima se pridružila i BiH. Kako su najavili planiraju otvoriti 25 poslovnica širom BiH. Trenutno zapošljavaju 15-20 zaposlenika u ovoj branši, a planiraju zaposliti još desetak. U BiH trenutno imaju pet otvorenih objekata.

Raport.ba