Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Gradonačelnik Zenice čestitao Dan nezavisnosti BiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uputio je čestiku građanima BiH povodom 1. marta – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Uime Grada Zenica i svoje lično svim građanima BiH u zemlji i inostranstvu, posebno mojim sugrađanima Zeničankama i Zeničanima čestitam 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Nažalost, svjedoci smo sve učestalijih pokušaja da se ospori suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine od pojedinaca koji ovu zemlju ne osjećaju svojom.

Zbog toga nam je više nego, čini se, ikad prije potrebno jedinstvo. Potrebne su nam jake i nezavisne institucije koje će osigurati jednaku pravnu zaštitu prema svima i sankcionisati sve koji grubo krše ustavno-pravni poredak BiH.

Naša zemlja je uvijek bila dovoljno velika i široka za sve njene narode i građane. Za tu ideju, mnogi su dali svoje živote, dijelove tijela, godine. Ne smijemo dozvoliti da opstojnost naše Bosne i Hercegovine bude upitna. Izdignimo se svi iznad destruktivnih interesa i politika i pokažimo da nam je stabilna, prosperitetna i evropska Bosna i Hercegovina prioritet”, navodi se u čestitiki Fuada Kasumovića.

Raport.ba