Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Hadžiahmetović: Sutra nas čeka opasna utakmica

Na konferenciji za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine javnosti se obratio i veznjak Amir Hadžiahmetović.

Fudbaler Besiktasa je najavio sutrašnji duel sa Slovačkom u Bratislavi, koji dolazi nakon ubjedljive pobjede nad Islandom od 3:0.

“Selektor nas je na to upozoravao i mislim da smo svi profesionalci. Igramo u velikim klubovima i znamo kako se trebamo ponašati nakon jedne pobjede. Svjesni smo da uz još jednu pobjedu možemo napraviti dobar rezultat na startu kvalifikacija”, rekao je Hadžiahmetović i dodao:

“Svi se nadamo pobjedi, ali moramo biti svjesni i da je sutra opasna utakmica. Slovačka je ekipa koja dugo nije pobijedila i želi da uzme tri boda. To su opasne utakmice, moramo ući s velikim respektom, a ako budemo na sto posto, vjerujem da ćemo napraviti rezultat.”

Vezna linija Zmajeva odigrala je fenomenalno protiv Islanda, a i sutra bi bitka na sredini terena mogla odlučiti pobjednika.

“Svjesni smo njihovih kvaliteta, radili smo dobru analizu, a u fudbalu je vjerovatno i najbitniji vezni red. Biće velika borba, ali vjerujem svojim kolegama u vezi i ako Bog da pobijedićemo tu bitku i s pobjedom okončati ovaj ciklus”, zaključio je Amir Hadžiahmetović.

Faruk Hadžibegić je prije njega pohvalio ekipu Slovačke.

“Slovačka je kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer se radi o jednoj ekipi koja je među favoritima za drugo mjesto. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Bilo kakav rezultat da sutra bude, ništa neće biti riješeno, a naravno da ćemo pokušati napraviti najbolji mogući. Izuzetno respektujemo domaćina. Imaju izvanrednog selektora i igrače koji igraju širom Evrope kao i naši.”

Raport.ba