Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Kenan Magoda: Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržala projekat “Winterfest na Baščaršiji”

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svom Facebook profilu je objavio da je Turistička zajednica KS podržala projekat “Winterfest na Baščaršiji” .

Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo sa zadovoljstvom je podržala projekat “Winterfest na Baščaršiji” koji realizuje KUD Baščaršija, a u sklopu kojeg smo danas svečano otvorili galeriju simboličnog naziva BAŠ Gallery, Ul. Jelića 1/ II sprat.

Postavka galerije, koju je osmislila ugledna etnologinja Svetlana Bajić, prikazuje tradicionalnu nošnju i prateće elemente karakteristične za područje Sarajeva i okolice, a izloženi predmeti su originalni ili autentične replike. Izuzetno sam ponosan na rad i zalaganje KUD Baščaršija na očuvanju tradicije i folklora kao važnog elementa za razvoj održivog turizma.

Turistička zajednica KS kontinuirano podržava kvalitetne projekte koji doprinose očuvanju tradicionalnih vrijednosti i podizanju kvalitete turističke ponude, te nas na najbolji način predstavljaju u svijetu.

Ulaz na izložbu je besplatan, a postavka će periodično doživljavati izmjene u cilju što kvalitetnijeg, detaljnijeg i sveobuhvatnijeg prikaza naše kulture, tradicije i običaja, napisao je Magoda.

Raport.ba