Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Komšić: Osjećam se ponosno, jer sam odabrao pravu stranu kada je bilo potrebno

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je u Gradačcu centralnom obilježavanju Dana Zlatnih ljiljana te je položio cvijeće na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima.

Komšić je tom prilikom istakao da u takvim situacijama uvijek misli na ljude koje je poznavao, a koji su poginuli ili su umrli nakon rata.

“Uvijek se vraćam u to vrijeme i pitam se li to bila neka luda hrabrost ili naivnost. Ali kao čovjek, zaista se osjećam ponosno, jer sam odabrao pravu stranu kada je bilo potrebno i kada je bilo logično, a to je biti u Armiji Republike Bosne i Hercegovine ili MUP-u RBiH”, poručio je.

Na pitanje da prokomentira izazove pred kojima se nalazi BiH, Komšić je kazao da se BiH nalazi stalno pred političkim izazovima.

“Imamo periode kad se situacija smiri ili kad eskalira. Sve ono to se gura pod tepih nas dočeka u jednom trenutku. Sva ta lažna politička korektnost od koje se pokušava napraviti politički trend, ne daje rezultate”, kazao je Komšić.

Tvrdi da BiH ima mnogo izazova, a da je jedan od najvećih kako zemlju učiniti društvom jednakih ljudi koji imaju prova da žive i da budu jednaki na svakom pedlju svoje zemlje.

“Želimo da živimo kao sav normalan svijet. Ako je naš grijeh što sa fašistima, banditima, kriminalcima nećemo da ulazimo u kalkulacije, onda ćemo nositi taj grijeh, ali ja mislim da se ne radi ni o kakvom grijehu nego o težnji za normalnim životom nas i naše djece”, zaključio je Komšić.

Raport.ba