Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Konaković o SDA-ovoj ‘paradi ponosa’: Državu urušili, privatni kapital ojačali i demonstrirali. Srušit ćemo ih

Svečanu kolonu vozila za Dan nezavisnost BiH, koju su SDA-ovci brutalno iskoristili za svoju kampanju, komentirao je i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.

On je istakao da to nije nikakvo iznenađenje.

“Kolona na Dan nezavisnosti na čijem je čelu rukovodstvo stranke u autima koja vrijede skoro milion KM za mene lično nije iznenađenje. Samo oni koji ne poznaju taj sistem reagovali su sa dozom iznenađenja. Oni su samo još jednom jasno poručili svima kako vide nezavisnu BiH i kakvu su državu gradili”, naveo je Konaković te nastavio:

“Materijalno moćni, okruženi klikom koja strašno kliče vođama, klika ušuškana na državnim jaslama. Klika koja to čak naziva povorkom ponosa. Dobit će za nagradu dobro mjesto na listama, upravne i nadzorne odbore, poslove ne trebaju, to su uglavnom već dobili i oni i članovi njihovih porodica”, naveo je predsjednik NiP-a.

Kaže da rukovodstvo SDA nije moglo postrojiti kolonu koja pokazuje moć bh. institucija jer su institucije prodali.

“Pokazali su moć svog privatnog kapitala jer su na tome predano radili, to je bio njihov primarni cilj. Taj su cilj ostvarili. Danas je važno snažno se suprostaviti neprijateljima naše domovine, unutrašnjim i vanjskim, svim silama! Odmah nakon toga važno je srušiti ovaj bahati sistem moćnika koji su jačali samo sebe, a zanemarili državu i njene institucije”, naveo je Konaković.

Raport.ba