Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Konaković odgovorio Ogreševiću: Mnogo je lakše ispaljivati zapaljive izjave nego se prihvatiti posla

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, u svom je komentaru kritikovao predsjednike NiP-a i NS-a Elmedina Konakovića i Edina Fortu, koji su ujedno i ministri u Vijeću ministara.

Prozvao je i Sevlida Hurtića, ministra za ljudska prava BiH. Ogrešević im zamjera to “što ne reagiraju na maltretiranje imama iz Prijedora Amira Mahića“.

Konaković mu je odgovorio objavom na Facebooku.

Konaković: Teže je praviti kompromise

“U ovoj je političkoj areni mnogo lakše ostati kući i pisati postove, ispaljivati zapaljive izjave i skupiti neki jeftin poen.

Mnogo je teže ući u arenu, prihvatiti se teškog posla i praviti kompromise sa ljudima koji su suprotnih stavova o mnogim važnim pitanjima.

U areni pršti, sijeva, grmi, uzbrdo se penje. Post se napiše za nekoliko minuta. Mi smo iz NiP-a reagovali prvi na pritiske i najavljeno privođenje hfz. Amira ef. Mahića.

Nisam pričao šta sam lično uradio u ovom slučaju, neću ni pričati. Nekoliko ljudi iz Prijedora zna, nekoliko kolega iz VM zna, a i ef. Mahić zna. Ne radi se to zbog marketinga i facebook statusa. Slaba je od toga korist.

Preuzeti odgovornost

Više bi mnogo koristi bilo od kolege Ogreševića kad bi umjesto pisanja statusa ušao u arenu, preuzeo neku odgovornu funkciju na nivou države ili Federacije.

Da djelima pokaže kako to može bolje. Načelnik je sa višegodišnjim iskustvom, siguran sam da bi bio od koristi, a kao predsjednik stranke ima i odgovornost prema članstvu i biračima.

Trebaju nam lideri koji kažu za mnom, previše je onih koji iz pozadine kliču juriš. p.s. Kažu da brod ljulja samo ko ne vesla”, poručio je Konaković.

Raport.ba