Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Krišto uputila telegram saučešća Brnabić i porodicama stradalih u Beogradu

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto uputila je telegram saučešća predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić povodom tragične pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu.

“Duboko me potresla vijest o tragediji u kojoj su stradali učenici i zaposlenici u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ na Vračaru u Beogradu. U ime Vijeća ministara BiH i svoje osobno ime, Vama i obiteljima stradalih upućujem izraze najiskrenije sućuti i potpore”, navodi Krišto u telegramu.

Dodaje se da Bosna i Hercegovina dijeli bol s porodicama nastadalih i želi brz oporavak povrijeđenim učenicima i nastavnicima.

“Naše misli i molitve su uz vas”, navodi se u telegramu saučešća predsjedavajuće Krišto.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić uputio je saučešće ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislavu Gašiću, porodicama stradalih učenika i uposlenika škole, građanima Beograda i Republike Srbije zbog tragičnog napada i žrtava u školi u Beogradu.

“Ovaj bezrazložni napad odnio je mnoge nedužne živote i uzrokovao tugu mnogih porodica, naroda Srbije i brojnih vaših prijatelja u RS i BiH. Dijelimo i ovu bol sa Vama i stojimo uz porodice i građane Srbije u ovim bolnim i tužnim trenucima. Na raspolaganju smo i za svaki vid pomoći i saradnju u ovom i drugim bezbjedonosnim izazovima i prijetnjama. Molimo da prenesete naše želje za brzi oporavak povrijeđenih učenika i uposlenika škole”, naveo je Nešić.

Izraze saučešća Ani Brnabić i porodicama stradalih uputio je i predsjednik Vlade bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Radovan Višković.

“Primite naše najdublje izraze saučešća i saosjećanja, zbog tragičnog gubitka nedužnih života u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’. Teško je, preteško, naći dovoljne riječi utjehe u trenucima ovakve tragedije. Dijeleći vaš bol, iz dubine srca žalimo zbog gubitka nevinih, mladih života, prekinutih rukom bezumlja. Dijelimo bol nacije i saosjećamo sa porodicama stradalih, u nadi da će naći snage da se izbore sa ovom tragedijom”, naveo je Višković.

Raport.ba