Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Mijatović rekao da će Efendić biti “pometen”. Ovaj ga optužio da je “agent Srbije”

Potpredsjednik SDP-a i federalni ministar razvoja, preduzetništva i obrta Vojin Mijatović rekao je na FACE TV da će načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić biti “pometen na narednim lokalnim izborima”.

Predsjednik Stranke za BiH odgovorio mu je objavom na Facebooku.

Stigao odgovor

Efendić je u objavi napisao:

“Vojin Mijatović je prije nekoliko godina svome tada stranačkom kolegi Hakiji Mehonjiću rekao da će doći u Srebrenicu da ga zakolje.

Na svom zadnjem gostovanju kod Senada prije večerašnjeg govorio je kako se “pune šanžeri” i ide žestok odgovor. Večeras ponovo nešto prijeti.

U isto vrijeme ovaj dopredsjednik HDZ ove i Trojkine Vlade Federacije BiH stalno poziva javnost u Federaciji BiH da Dodiku ništa ne odgovara, da ga ignoriše, jer ga navodno svaki odgovor na njegove prijetnje o podjeli države “hrani”.

Dodikovi nasrtaji

Dok tako eutanizira osjetila javnosti Federacije BiH prema Dodikovim nasrtajima, u isto vrijeme beskrupulozno nasrće na Efendića i sve one koji vide da je on agent Srbije i srbijanske politike u Bosni I Hercegovini. Uzalud će mu biti i jedno i drugo.

To što je nametnut odlukom OHR-a za dopremijera Federacije BiH ne znači da građani Federacije ne znaju i ne vide o kome se radi. Imaju oni odavno i ime za takve…”, objavio je Efendić.

Raport.ba