Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Mijatović upozorava: Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH čiji je kraj neizvjestan

Potpredsjdenik SDP-a Vojin Mijatović najavio je najveću poslijeratnu krizu u BiH čiji je kraj neizvjestan.

Mijatović kaže da je predugo u politici i da ima dovoljno godina i iskustva da može napraviti procjenu, a ona očito ukazuje na krizu.

“Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima, jednog koji vodi SNSD i drugog koji vodi SDA.

Ovih dana će biti intezivirano i uslijediće sveopšti poziv na srpsko i bošnjačko okupljanje. Mjesecima se pravi priprema u medijima kako su sa jedne strane ugroženi Srbi i Republika Srpska od zapada i političkog Sarajeva, a sa druge strane Bošnjaci i Bosna i Hercegovina od Beograda, Zagreba i zapada”, naveo je Mijatović.

Naravno, kaže, sve je ovo laž i zloupotreba naroda, građana, dežave radi ostanka na vlasti i ličnih interesa u službi kriminala i korupcije.

“Nažalost gotovo sam siguran da će mnogi krenuti u ovom smijeru i da će pod borbom za RS ili borbom za BiH uvesti državu u najveću poslijeratnu krizu sa mogućim konfliktom kao ishodom.

Ne postoji varijanta da prihvatim ni jednu od ovih opcija, vi zajedno prizivate podjelu, sukob i mogući rat, svi normalni i čestiti ljudi BiH moraju se britalno suprotstaviti ovome ili nam slijedi najcrnji scenario!”, upozorava Mijatović.

🇧🇦Pozivam sve političke faktore koji još nisu kupljeni od ova dva režima, da razmisle o svojim budućim odlukama, ukoliko se dogodi ova vrsta okupljanja na dve strane, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji sledi!

Raport.ba