Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Ministar Arnel Isak se sastao sa predstavnicima mjesnih zajednica Tetovo i Banlozi: Investirat ćemo 200.000 KM u nastavak rekonstrukcije ceste u ovim naseljima

U skladu sa pozitivnim praksama koje provodi od početka svog mandata, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u ZDK-u Arnel Isak održao je u svom kabinetu sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica Tetovo i Banlozi.

Ovom prilikom predstavnici mjesnih zajednica istaknuli su kako već 15 godina dobijaju samo laži i obećanja za pojedine projekte, za koje nisu dobili ništa, te su pohvalili rad ministra Isaka, zahvalivši mu se na do sada urađenim projektima.

S druge strane, ministar Isak kazao je kako ovakve sastanke organizira upravo kako bi najdirektnije saslušao potrebe svih građana, te kako bi se sistematski moglo pristupiti rješavanju problema.

Sastanak ministra Arnela Isaka sa predstavnicima mjesnih zajednica Tetovo i Banlozi

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u ZDK-u Arnel Isak

-Žalosno je da u 21. vijeku slušamo priče građana koji nemaju vodu ili koji imaju neke druge probleme, ali to nažalost nije u nadležnosti ovog ministarstva. Ipak, mi za sve ono što je u našoj nadležnosti kontaktiramo predstavnike mjesnih zajednica i s njima najdirektnije razgovaramo o stanju na terenu. Takav je slučaj i sa MZ Tetovo i MZ Banlozi, za koje smo ove godine opredijelili 200.000 KM. Tim sredstvima planiramo nastavak radova na modernizaciji dionice Tetovo – Banlozi na regionalnoj cesti R445 Nemila-Zenica. Uz prijedloge i zahtjeve predstavnika građana koje smo čuli danas, uvjeren sam da ćemo imati još jedan u nizu kvalitetnih projekata još tokom narednih nekoliko mjeseci i time dodatno olakšati život građanima – zaključio je ministar Isak nakon ovog sastanka.

Raport.ba