Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Muškarac iz Banovića prijetio da će pobiti članove svoje porodice

Službenici Policijske stanice Banovići lišili su slobode muškarca inicijala Š.S. (rođen 1990. godine) zbog narušavanja javnog reda i mira, a potom je bio saslušan i po odredbama Krivičnog zakona F BiH.

Nakon preduzetih radnji policajci su muškarca Š.S. pustili na slobodu. 

“Lice Š. S. 1990 godište iz naselja Smajlovići, Općina Banovići, je dana 5. maja 2023 godine u 19.45 sati sam sebe prijavio PS Banovići, prijeteći da će pobiti članove svoje porodice. S tim u vezi intervenisali su službenici PS Banovići, a lice, koje je bilo u alkoholisanom stanju, koje je na naročito drzak način vrijeđalo i omalovažavalo policijske službenike te narušavalo javni red i mir je privedeno i zadržano u prostorijama PS Banovići, do otrežnjenja”, navode u Upravi policije MUP-a TK. 

Prethodno je alkotestiranje pokazalo da je Š.S. pod uticajem alkohola. Zbog navedenog mu je izdat i prekršajni nalog, a o svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

“Nakon puštanja isti je objavio sporni snimak 6.5 u vezi čega su reagovali istražitelji OKP PU Banovići, te je ponovno upoznato Tužilaštvo. Š.S. je u skladu sa uputama dežurnog tužioca saslušan u svojstvu osumnjičene osobe zbog postojanja sumnji da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti te se nastavlja dalji rad na dokumentovanju navedenog djela”, navode u Upravi policije MUP-a TK.

Raport.ba