Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Napokon jedinstveni: Milanović i Plenković čestitali bajram

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uputio je čestitku hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti povodom proslave Ramazanskog bajrama.

Poželio je da im praznik donese radosne trenutke vjerskog i porodičnog zajedništva.

„Nakon mjeseca posta i poniznosti u kojemu se pokazuje snaga vjere, naše sugrađanke i sugrađani islamske vjeroispovijesti slave Ramazanski bajram.

Čestitam vam od srca taj veliki blagdan žrtve i odricanja uz želju da vam donese radosne i mirne trenutke vjerskog i obiteljskog zajedništva.

“Kao i u obitelji, svim ljudima potrebno je uzajamno poštivanje i unutar zajednice u kojoj žive, a najbolji način da ga postignemo prijateljski je razgovor i razmjena mišljenja. Samo tako moguće je graditi tolerantno i solidarno društvo u kojemu ćemo se međusobno razumjeti i skupa razvijati odnose na dobrobit naše zajedničke Domovine. Bajram šerif mubarek olsun”, navodi u čestitci Milanović.

Ii predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u povodu Ramazanskog Bajrama, prenosi FENA.

“Vrijeme pripreme za ovaj veliki blagdan proteklo je u odricanju, postu, molitvi i pomaganju svima kojima je pomoć potrebna. Zato vam svima želim da ovogodišnju proslavu Ramazanskog Bajrama provedete u radosnom i spokojnom obiteljskom okruženju.

Ponosni smo na već tradicionalno dobre odnose s predstavnicima islamske zajednice, koji su važna sastavnica hrvatskog društva i takve ćemo odnose nastaviti njegovati ubuduće.

Uime Vlade i osobno, od srca Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj čestitam Ramazanski Bajram. Bajram Šerif Mubarek Olsun”, stoji u čestitci hrvatskog premijera.

Raport.ba