Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Nezakonito povećanje cijena zaliha goriva: Inspekcija vrši pojačane kontrole benzinskih pumpi

Na temelju zaprimljene informacije o nezakonitom povećanju cijena zaliha goriva od pojedinih prometnika tečnim naftnim derivatima, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anis Ajdinović sinoć je naložio vanredne pojačane inspekcijske nadzore tokom vikenda nad fomiranjem cijena i marži na benzinskim stanicama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Vanredni nadzori vrše se od ranih jutarnjih sati, a svi prometnici tečnim naftnim derivatima koje federalni inspektori zateknu u prekršaju, bit će najoštrije sankcionirani, saopćeno je iz FUZIP-a, prenosi BHRT.

Prema trenutno dostupnim podacima, pored izrečenih finansijskih sankcija prema prometnicima naftnih derivata zatečenim u prekršaju, kod jednog prometnika bit će stavljeno van prometa 13.000 litara dizela zbog utvrđenih nepravilnosti.

”Upozoravamo sve privredne subjekte da će Federalna uprava za inspekcijske poslove iskoristiti sve zakonske mehanizme, uključujući i zabranu rada, da spriječi zloupotrebu trenutnog stanja s ciljem sticanja ekstra profita na štetu građana FBiH.

Zaštita potrošačkih prava građana je apsolutni prioritet našeg djelovanja i poduzet ćemo sve da zaštitimo njihove ekonomske interese i održimo stabilnost tržišta“ izjavio je Ajdinović.

Raport.ba