Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Nužna oprezna vožnja zbog poledice i ugaženog snijega na pojedinim dionicama

U višim planinskim predjelima Bosne upozorava se na poledicu ili mjestimično i ugaženi snijeg na kolovozu.

Posebno se izdvajaju putni pravci Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (dionica Risovac-Blidinje), Trnovo-Foča (preko Rogoja), Han Pijesak-Vlasenica (preko Han Pogleda), Gacko-Tjentište i Pale – Jahorina.

U ostalim krajevima saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu. Upozorava se i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u Gornjoj Kalesiji (na magistralnom putu M-4, skretanje za Sapnu), zbog čega se u vremenuod 07 do 16 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Ravno-Zavala (na spoju sa magistralnim putem M-6), pa je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratjkotrajna.

Raport.ba