Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Oglasila se policija nakon napada na sportiste iz Sarajeva, pronašli napadače. Načelnik otkrio nove detalje

Barska policija oglasila se nakon incidenta u kojem su sinoć povrijeđena dvojica mladih atletičara iz Sarajeva koji su se nalazili na pripremama.

Policija je, kako se navodi, sinoć oko 20.50 sati obaviještena da je u naselju Šušanj došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom više lica.

Na lice mjesta, kako je saopćeno iz policije, upućeni su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar koji su došli do saznanja da su u događaju učestovali maloljetni državljani Bosne i Hercegovine stari 17 i 14 godina, a koji su prijavili da su u naselju Šušanj, ispred jednog maloprodajnog objekta fizički napadnuti od strane nekoliko njima nepoznatih lica.

“Maloljetnici su upućeni u Hitnu medicinsku pomoć Bar radi ukazivanja ljekarske pomoći, nakon čega su od strane tamo zaposlenih odvedeni u Opštu Bolnicu u Baru, gdje je jednom od oštećenih maloljetnika konstatovana teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, te je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju”, navodi se u saopćenju.

Policija je, kako se ističe, preduzela niz aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i identifikacije lica koja su napala maloljetne strane državljane, te identifikovali četiri maloljetna lica iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

“Sa događajem je upoznat tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv dva maloljetnika stara 15 i dva maloljetnika stara 17 godina, svi iz Bara, biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, napominje se u saopćenju.

O događaju se prvo oglasila majka jednog od povrijeđenih mladića, novinarka Al Jazeere Arduana Pribinja, koja je objavila na Twitteru da je njenom sinu glava razbijena metalnom šipkom, dok je njegov drug još teže prošao.

“Grupa od pet huligana sinoć u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme. Moj Harun, kojem su glavu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti”, napisala je Pribinja.

Navela je da su djeca napadnuta bez ikakvog povoda i razloga, ne poznaju napadače.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević za Antenu M je izjavio da motivi napada još nisu poznati, te da su napadači maloljetnici povratnici.

Sa roditeljima povrijeđene djece su, napominje u kontaktu.

“Djeca se oporavljuju. Jedan od njih je u Baru, a drugi je transportovan ka Sarajevu i nadamo se da će povrede biti uspješno sanirane i da će prvom narednom prilikom vratiti našem Baru i da ćemo radovati nekim ljepšim događajima, odnosno njihovim uspjesima na sportskim takmičenjima”, rekao je Raičević za Antenu M.

Još, ističe on, nisu upoznati sa motivima napada.

“Zna se da u napadu na članove atletskog kluba učestvovali maloljetnici. Nažalost, govorimo o povratnicima, što nas posebno zabrinjava. Ne želim da vjerujem da će ovaj izolovani slučaj pokazati pogrešnu sliku o našem gradu. Vjeruje da ćemo sistemski iskorijeniti takvo delikventsko ponašanje”, zaključuje Raičević.

Raport.ba