Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Općina Stari Grad priprema svečani program za obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

S ciljem obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine kao jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić donio je odluku o održavanju svečanog programa kojim će Općina sa svojim građanima dostojanstveno obilježiti ovaj državni praznik.

Nakon posjete Šehidskom mezarju Kovači i spomen-obilježju Vječna vatra, bit će organizovan svečani defile koji će početi u 10.30 sati, – nakon polaganja cvijeća na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. (Veliki park). Defile će se kretati od pomenutog spomen-obilježja u pravcu Katedrale Srca Isusova gdje je planiran kraći kulturno-zabavni program, a potom nastavak defilea do Sebilja.

Nakon svečanog defilea bit će održana i svečana sjednica u Općini Stari Grad Sarajevo uz prigodan program posvećen Danu nezavisnosti BiH.

“Općina Stari Grad Sarajevo poziva sva pravna i fizička lica koja posluju na prostoru ove općine da u utorak, 1.marta, 2022. godine, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, istaknu državne zastave na objektima, te doprinesu prazničnoj atmosferi i prigodnom obilježavanju jednog od najznačajnijih državnih praznika”, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Raport.ba