Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Opet svjedočimo situaciji “Dodik protiv Dodika”

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas, upitan da prokomentira dešavanja u Ukrajini kako podržava teritorijalni integritet te države. Pri tome je napravio poveznicu da podržava i teritorijalni integritet Ukrajine, uz naglasak “…kao što podržavam teritorijalni integritet BiH i ne želeći da mijenjam taj integritet, i to je bila jasna poruka svih ovih mjeseci i godina”.

Piše: A. DUČIĆ

Dovoljno je međutim naći samo neke od svježijih Dodikovih izjava, dijelom izrečenih i u samoj Skupštini RS-a, kako bi se zaključilo da ovo što je danas izjavio ne odgovara potpuno istini.

Tako je Dodik još 12. oktobra prošle godine uoči sjednice Predsjedništva SNSD-a izjavio da neskriveno rade na projektu samostalne Republike Srpske.

U julu prošle godine, SNSD je čak objavio i spot pod nazivom “Branimo istinu – ne damo Srpsku” u kojem Dodik ističe da je poslije nametanja zakona o zabrani negiranja genocida spreman da odmah proglasi samostalnost RS.

-Mislim da RS nema drugog izbora i da je prisiljena da krene procesu disolucije“, navodi Dodik u ovom spotu.

Pitanje otcjepljenja RS Milorad Dodik je, prema pisanju Žurnala iz prošle godine, iz različitih razloga, otvarao tridesetak puta.

U februaru 2020. godine sjednicu NSRS je pred poslanicima počeo sa “Goodbye BiH, welcome RSEXIT”.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1628534950941-0’); });

Treba li podsjećati da je prije dolaska na vlast Dodik bio za teritorijalni integritet BiH, javno je govorio da se u Srebrenici desio genocid, da su Ratko MNladić i Radovan Karadžić zločinci i kukavice koje bježe od ruke pravde…

Vijest Opet svjedočimo situaciji “Dodik protiv Dodika” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus