Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Oružane snage BiH o incidentu u Pazariću: Svi odgovorni će biti sankcionirani

U kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću došlo je do incidenta između dvojice kandidata za prijem u vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, oglasio se zajednički štab OSBiH saopćenjem u kojem se navodi da su istražni organi Ministarstva odbrane BiH i OSBiH, nakon vanrednog događaja klasifikovanog kao teži oblik narušavanja vojne discipline, koji se desio 14. augusta 2023. godine na lokaciji kasarne „Zaim Imamović“ u Pazariću, pokrenuli postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti dva kandidata na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OSBiH.

“Oružane snage BiH će poduzeti sve neophodne mjere za sankcionisanje svih odgovornih lica te dodatno pojačati kontrolu i nadzor za poštivanje svih elemenata vojne discipline u svim jedinicama i komandama OSBiH a u cilju sprečavanja bilo kakvog nepoštivanja Zakona o službi, Etičkog kodeksa i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura”, ističe se u saopćenju.

Ministarstvo odbrane i OSBiH najavljuju daljnje mjere i radnje u skladu sa gore pomenutim propisima i procedurama, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata, prenosi BHRT.

Raport.ba