Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Počela izgradnja najzahtjevnijeg kapitalnog projekta Općine Novo Sarajevo

Nakon skoro dvije godine administrativnih i drugih neophodnih aktivnosti zbog kojih nije bilo vidljivih i konkretnih promjena na terenu, počela je izgradnja Centra za sport i rekreaciju „Vinko Šamarlić“, najzahtjevnijeg kapitalnog projekta Općine Novo Sarajevo.

Srušena je nekadašnja zgrada Strelišta, a u toku su radovi na saniranju klizišta.

Lokacija budućeg Centra

Do sada su se na ovom lokalitetu izvodili i vanjski radovi unutar kompleksa kroz tekuće održavanje: sanacija postojećeg sportskog igrališta, uređenje pješačkih staza i pristupnog puta, krčenje i čišćenje granja i šiblja, uređenje platoa za parkiranje, sadnja novih sadnica drveća i ukrasnog grmlja i sl.

Projekat je kompleksan te će se raditi fazno. Krajem godine očekuje se izdavanje građevinske dozvole da bi se osigurala sredstva za rekonstrukciju postojećih objekata gdje će biti smještene službe koje djeluju u okviru Civilne zaštite, prostorije za potrebe edukativnog centra, ali i najvažnije Spomen soba posvećena Vinku Šamarliću i Šemsi Baručiji.

Planirana je i izgradnja parka koji će imati sve prateće sadržaje i modernu komunalnu infrastrukturu, urbanu opremu sa spravama za fitnes i dječiju igru.

Građani Velešića i okolnih naselja dobit će pet hektara veliku savremenu sportsko-rekreativnu zonu gdje će moći provoditi slobodno vrijeme i uživati u različitim aktivnostima i sadržajima.

Raport.ba