Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Početkom marta u BiH stabilno i toplo vrijeme

Nestabilne vremenske prilike praćene padavinama zadržat će se do utorka, a u prva dva dana ove sedmice mogući su i olujni udari vjetra, posebno na sjeveroistoku i jugozapadu Bosne te na području Hercegovine, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Od srijede, izgledno je stabilno vrijeme, uz dosta vedrine i sunčanih perioda, ali uz nešto niže jutarnje temperature zraka.

Novo, kratkotrajno pogoršanje i slabe padavine prognoziraju se za naredni vikend, 26. i 27 februara. Od 28. februara do 5. marta u Bosni i Hercegovini izgledno je stabilno i toplo vrijeme, a od 6. do 8. marta moguće su padavine, obilnije na jugu zemlje.

Do 23. februara, u Bosni minimalne temperature zraka očekuju se od jedan do šest, u Hercegovini od sedam do 12 stepeni Celzijusovih. Danju u Bosni vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od pet do 10, u Hercegovini od 11 do 15 stepeni.

Od 24. februara, pa sve do kraja mjeseca, najhladnija jutra izgledna su u centralnim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosne, sa temperaturama između minus tri i dva, u ostalim krajevima Bosne kretaće se od nula do pet, u Hercegovini od šest do 11. Tokom najtoplijeg dijela dana, u Bosni vrijednosti temperatura zraka kretaće se od devet do 14, u Hercegovini od 11 do 16 stepeni.

Početkom marta, očekuje se i blagi porast temperatura zraka, pa će u Bosni tokom jutra, prognozirane vrijednosti minimalnih temperature zraka biti od četiri do devet, u Hercegovini od osam do 13 stepeni, maksimalne u Bosni od 11 do 16, u Hercegovini od 13 do 18 stepeni.

Vijest Početkom marta u BiH stabilno i toplo vrijeme se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus