Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Pojačano prisustvo uniformisane i policije u civilu u blizini škola u Kantonu Sarajevo

U nezapamćenoj tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, hicima iz vatrenog oružja ubio je u srijedu osmoro đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mersiha Novalić potvrdila je za Anadoliju da su iz predostrožnosti odmah poduzeli aktivnosti koje se odnose na povećano prisustvo policajaca, koji policijski rad obavljaju u zajednici u blizini škola u Kantonu.

“Jučer smo u prijepodnevnim satima intenzivirali aktivnosti svojih policajaca koji su primarno zaduženi za rad policije u zajednici. Nakon toga pojačali smo i prisustvo uniformisane policije i kolega u civilu, ali na način koji nije agresivan. Dakle, na način koji ima svoju svrhu, ali ne uznemirava ni građane ni učenike kao ni nastavnike. Na terenu smo i pratimo situaciju”, izjavila je Novalić.

Srbijanska Vlada proglasila je petak, subotu i nedjelju za dane žalosti.

Dječak K.K. koji je osumnjičen da je pucao u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, prema podacima policije, mjesec dana je planirao smrtonosni pohod.

Lišen je slobode, a pronađeno je oružje kojim je izvršeno krivično djelo.

Raport.ba