Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Pokrenuta akciju prikupljanja igračaka za djecu Turske i Sirije

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za djecu Turske i Sirije, kako bi dječacima i djevojčicama bar malo olakšali tešku svakodnevnicu.

Radi se o djeci jetimima, ali i djeci s roditeljima ili nekim od bliže rodbine koja su željna svega, a najviše igre.

Najjači potres koji je u posljednjih stotinu godina pogodio jugoistočnu Tursku i Siriju, stavio je ionako ranjivu djecu i porodice u tešku situaciju.

– Samo u Alanju je prebačeno oko 6.000 djece koja su izgnana iz svojih domova i ta djeca će biti jedna od mnogih koje planiramo obradovati igračkama. Ne samo da su ostali bez domova, ostali su bez djetinjstva i neizmjerno se raduju svakoj lopti, lutkicama, puzlama, bojankama, priboru za crtanje, sveskama – navode iz Pomozi.ba

Donacije novih ili dobro očuvanih igrački se mogu dostavljati na adresi u Sarajevu, Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8 u periodu od 08.00 do 17.00 sati svim danima osim nedjelje, a donacije su moguće i u uredima u Travniku na adresi Školska bb, Bihaću u ulici Đačka bb, Mostaru u ulici Maršala Tita 84 i Sanskom Mostu na adresi Podbriježje bb.

Unesrećenom narodu Turske i Sirije može se pomoći i dalje pozivom na broj 17006 kojim se donira 2 KM (broj je jedinstven za sve bh. operatere), kao i na platformi www.pomoziba.org, te putem Paypala.

Vijest Pokrenuta akciju prikupljanja igračaka za djecu Turske i Sirije se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus