Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Pomozi.ba pokrenuo apel za učiteljicu Nerminu koja boluje od zloćudne bolesti koštane srži

 Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za učiteljicu Nerminu Planinčić iz Sarajeva koja boluje od zloćudne bolesti koštane srži u progresiji, javlja Anadolija.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17039, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

“Učiteljica, direktorica/učiteljica, žena, veliki čovjek. Hrabrost je njena crta, borba za dobro je njen put. U trenu je borba stala, a hrabrost presahla. Bolest. Dijagnoza. Muk”. Ovim riječima Nerminu opisuju njene kolege koje su prikupile 48.611,83 KM za njene terapije.

“Kako je za Nerminino liječenje potrebno 87.366,93 KM, nedostaje joj 16.926,95 KM koje uz vašu pomoć želimo prikupiti, jer je dio novca prikupila i Nermina uz pomoć porodice.

Njoj je davne 2008. godine dijagnosticiran multipli mijelom. Bolest je bila u stanju mirovanja sve do 2022. godine kada joj je urađena autologna transplantacija koštane srži. Nakon toga joj se stanje uveliko pogoršalo, te joj terapije koje se ne mogu nabaviti u našoj zemlji, nego u Turskoj, doslovno spašavaju život”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Također, zbog specifičnosti terapije, nakon prve faze liječenja, nisu poznati daljnji koraci i troškovi istog.

“Budimo dio sretnog završetka jedne životne priče i pomozimo ovoj majci prije svega, a onda i učiteljici, direktorici, ženi…”, dodali su iz Pomozi.ba.

Osim poziva na broj 17039 donacije su moguće i putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Raport.ba