Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Televizije Sarajevo

Općinski sud u Sarajevu (OSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Emira Zlatara, bivšeg direktora Televizije Sarajevo, koji se tereti za krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužnica ga tereti da je u svojstvu odgovorne osobe tokom mandata u Javnom preduzeću Televizija Kantona Sarajevo, kroz 92 transakcije izvršene putem biznis kartice nezakonito potrošio 16.753,88 KM.

Prema tužbenim navodima, Zlatar je vršio pojedinačna plaćanja koja se ne mogu dovesti u vezu s poslovanjem Televizije Sarajevo, niti je trošak pravdao bilo kakvim dokazima, te je na taj način pričinio štetu Televiziji Sarajevo u spomenutom iznosu od 16.753,88 KM.

U optužnici je predloženo oduzimanje spomenute imovinske koristi od optuženog, a postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila Sudu saslušanje tri svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 180 materijalnih dokaza, objavljeno je na službenoj stranici Tužilaštva KS.

Vijest Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Televizije Sarajevo se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus