Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Razgovarali Milanović i Dodik. Iz Zagreba objavili šta su bile teme

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak je telefonski razgovarao s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Zaključeno je da se rješavanju problema u BiH mora prići na odgovoran način koji će garantirati mir i stabilnost.

Milanović je u telefonskom razgovoru s članom Dodikom, ukazao na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rješavanju problema u Bosni i Hercegovini mora prići na odgovoran i trezven način koji će jamčiti mir i stabilnost u regiji, saopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika RH.

U tom kontekstu, pozvao ga je i da se predstavnici RS vrate u institucije Bosne i Hercegovine smatrajući da je to najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine.

Milanović je informirao u razgovoru Milorada Dodika i o svojoj inicijativi da se Bosni i Hercegovini, kao i Ukrajini, da status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji što je prije moguće, a u cilju sprečavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Evrope, ističe se u saopćenju iz Milanovićeva ureda.

Raport.ba