Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Šarović: Zaštititi građane da ne budu gladni

U ovom trenutku najvažnije je zaštititi minimum standarda stanovništva da ne dođe do siromaštva, a ja sam spreman otići na sjednicu parlamenta BiH ako će se na njoj raspravljati o smanjenju akciza, nameta na hranu i PDV-a, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On kaže da je prava tema za sjednicu parlamenta BiH kako zaštititi građane da ne budu gladni.

“Odlazak na jednu ovakvu sjednicu ne bi predstavljao kršenje zaključka Narodne skupštine Republike Srpske, jer je navedeno da postoje izuzeci kada se može učestvovati u radu zajedničkih institucija kada je u pitanju opšti interes, ili da se spriječi neka štetna odluka za Republiku Srpsku”, pojašnjava Šarović.

Ukoliko tema te sjednice, dodaje Šarović, budu suštinska životna pitanja od opšteg interesa, bez neke druge političke pozadine, on je spreman da da u tome svoj doprinos.

On kaže da je aktuelna vlast potpuno nespremna dočekala trenutnu ekonomsku situaciju.

“U ovom trenutku jedini način da se nešto značajnije pomogne ekonomiji je skidanje akciza na gorivo. To je jedna od osnovnih mjera, a po mom mišljenju potrebno je i smanjenje PDV na neke osnovne životne namirnice”, istakao je Šarović.

Govoreći o posljednoj sjednici Predsjedništva BiH Šarović je izrazio sumnju da je Dodikovo napuštanje ove sjednice bilo dio unaprijed smišljenog scenarija.

“Možda je namjerno otišao da ne bi bio u iskušenju da povuče vitalni nacionalni interes. To je varijanta ja ću da odem pa da onda napadnem ovu drugu dvojicu, jer je to bolja lagodnija pozicija. Tako Dodik nije morao povlačiti vitalni nacionalni interes, ali je zato osuo paljbu po Šaroviću, SDS-u i nekim drugim, koji ne razumiju taj veliki čin bježanja iz Predsjedništva”, kazao je Šarović.

Vijest Šarović: Zaštititi građane da ne budu gladni se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus