Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Sastanak u Banjoj Luci zbog državne imovine. Ko će se odazvati na Dodikov poziv?

Milan Miličević, predsjednik SDS-a, rekao je danas da predstavnici ove stranke idu na sastanak u palatu Republike u Banjoj Luci.

“Јučer smo imali online sastanak Predsjedništva SDS-a. Radi se od nadstranačkom pitanju, suštinskog za sve građane Republike Srpske”, istakao je Miličević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, prenosi RTRS.

Miličević kaže da odlazak na sastanak ne znači da postoji bilo kakva sličnost SDS-a sa bilo kojom strankom koja će prisustvovati sastanku, prernosi RTRS.

U Banjoj Luci danas bi trebalo da bude održan sastanak koji je sazvao predsjednik RS Milorad Dodik povodom zauzimanja jedinstvenog stava o imovini, kao reakcija na saopćenje stranaka probansanskog bloka o državnoj imovini Bosne i Hercegovine.

Dodik je na sastanak pozvao predstavnike svih parlamentarnih političkih stranaka iz RS.

Predstavnici koalicije okupljene oko SNSD-a potvrdili su prisustvo sastanku koji će biti održan danas u 14 sati u Palati Republike u Banjoj Luci.

Predstavnici PDP-a neće doći, jer smatraju da o ovoj temi treba raspravljati u Narodnoj skupštini. Poziv je odbio i Nebojša Vukanović, lider liste za Pravdu i red.

Raport.ba