Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Schmidt: Mirne demonstracije su temeljno pravo u demokratiji

“Mirne demonstracije su temeljno pravo u demokratiji i od ključnog su značaja za pluralističko društvo. Ja to poštujem”, poručio je danas visoki predstavnik Christian Schmidt pred početak protesta ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR).

“Mirne demonstracije su temeljno pravo u demokratiji i od ključnog su značaja za pluralističko društvo. Ja to poštujem. Otvoren sam za objektivnu razmjenu mišljenja na teme od zajedničkog interesa,” poručio je danas visoki predstavnik Christian Schmidt.

“Otvoren sam za objektivnu razmjenu mišljenja na teme od zajedničkog interesa”, poručio je Schmidt putem Twittera.

“Mirne demonstracije su temeljno pravo u demokratiji i od ključnog su značaja za pluralističko društvo. Ja to poštujem. Otvoren sam za objektivnu razmjenu mišljenja na teme od zajedničkog interesa,” poručio je danas visoki predstavnik Christian Schmidt.— OHR BiH (@OHR_BiH) March 31, 2023

U organizaciji Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ i neformalne grupe građana „ReSTART BiH“ ispred OHR-a u Sarajevu u toku su protesti građana koji, kako kažu, “žele poslati poruku da se zaustavi razgradnja države”.

Raport.ba