Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

SDP: Novalić je danas pokazao bahatost. Kune se u institucije, a na svakom ćošku ih ruši

Fadil Novalić od danas zvanično više nije premijer, a sudeći prema gesti teško mu se bilo rastati od fotelje u kojoj je sjedio osam godina.

Naime, na današnjoj primopredaji koja je organizirana u zgradi Vlade FBiH pojavili su se skoro svi ministri – no, Novalić je odlučuo da ne dođe.

Prema zvaničnim informacija, imao je ranije preuzete obaveze.

Ali je svom nasljedniku Nerminu Nikšiću ostavio pismo. Nikšić je kazao da se nije čuo s Novalićem, a da je pismo dio onoga što bi primopredaja trebala biti.

Cijela situacija bila je povod da SDP podsjeti kako je Nikšić sad već davne 2015. godine Novaliću lični predao ‘štafetu’.

“2015. godine, odlazeći Premijer Vlade FBiH, Predsjednik SDP BiH, Nermin Nikšić je upriličio primopredaju i čestitao tada novoizabranom Permijeru Fadilu Novaliću, a 2023. godine, kada su se uloge ‘zamijenile’, Fadil Novalić je umjesto ‘primopredaje’ svome nasljedniku ostavio ‘pismo'”, kažu iz SDP-a.

Kažu da se kunu u institucije i u državu, ali da je na ‘svakom ćošku’ svojim postupcima ruše.

“Postoje neke protokolarne stvari, koje ne treba politizirati u kojima treba zanemariti političko rivalstvo, u kojima državu i institucije treba staviti na prvo mjesto bez obzira na svoj ego i politička uvjerenja.

Gospodin Novalić je ovim bahatim ispadom još jednom pokazao zašto ćemo njegov mandat pamtiti po ispadima, propustima i šalama koje su u teškim vremenima nasmijavale bh. građane”, naveli su iz SDP-a.

Raport.ba