Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Sebija Izetbegović o džamiji i državi: Islamofob, neobrazovan ili zdravstveni problem iz spektra mentalnih poremećaja

Nakon što su jučer na izjave za pot/predsjednika Federacije BiH Igora Stojanovića reagirali SDA i Islamska zajednica BiH, oglasila se i Sebija Izetbegović, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i supruga predsjednika SDA Bakira Izetgbegovića.

Stojanović je u gostovanju na Face TV-u rekao kakao “SDA presudi da je važnije biti Bošnjak nego Bosna i Hercegovina, da je važnije ići u džamiju nego država”.

Objavu Sebije Izetbegović prenosimo bez intervencija.

“Ljubav prema dragom Bogu,vjeri i dzamiji ne umanjuje i ljubav prema zemlji i drzavi. Naprotiv. Ja volim istinskom ljubavlju sve to. Ko to ne zna i ne razumije moze imati jedan od tri problema:

1.islamofob2.neobrazovan3.zdravstveni problem iz spektra mentalnih poremećaja”, napisala je Sebija Izetbegović.

Također, objavila je i svoje fotografije na kojima ima maramu na glavi i gdje je ogrnuta zastavom BiH.

SDP je stao iza Stojanovićeve izjave.

“Podmuklo je i nečasno spočitavati islamofobiju Igoru Stojanović, borcu Armije RBiH koji je u ratu stao u odbranu sarajevskih džamija i crkava rame uz rame sa svojim sugrađanima, braneći ih od fašistoidnih mrzitelja. Koordinirana saopštenja SDA i IZ u BiH samo su potvrda istinitosti Stojanovićevih tvrdnji. Nacionalizmi potpomognuti izmanipuliranim religijskim organizacijama čine sve da pripadnicima manjinskih zajednica ogade život u multietničkim sredinama, samim tim urušavajući biće bosanskohercegovačke države”, navode iz SDP-a.

Raport.ba