Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Severina: Politička vrhuška Brčko distrikta nije mi dala da nastupim u bojama zastava BiH i Ukrajine. Slava Ukrajini! Živjela nam BiH!

Hrvatska pjevačica Severina otkrila je da je tokom nastupa povodom proslave 22. godišnjice osnivanja Brčko distrikta planirala da njen bend nastupi u bojama zastava Bosne i Hercegovine i Ukrajine, ali da im to nisu dozvolili lokalni političari. U nastavku prenosimo njenu objavu u cijelosti, bez izmjena.

UNITED COLORS OF EUROPE] Konačno jednom mogu potvrditi da su neke glasine o meni točne. Tako mi Alije Sirotanovića, priznajem da sam u Brčkom nastupala u trenirci neutralnih boja (i po nekima uvrijedila publiku), a razlog tome je upravo to da ne uvrijedim odjećom dio publike. Po mišljenju lokalnih političara distrikta. Daklem, cijelom bendu dala sam baš za nastup u Brčkome sašiti trenirke u bojama BiH i ukrajinske zastave. Politička vrhuška distrikta toliko se prepala da je pritom zaboravila da je i zastava njihove države istih boja kao i napadnute Ukrajine.Pa je bilo BIH – ne BIH. I završilo je ne bih! I jedino što sam imala za presvući bila je putna trenirka. Da je sve što vam kažem točno, potvrđuje priložena fotografija iz šatora.

U svakom slučaju, isprika publici… Slava Ukraini! Živjela nam i Bosna i Hercegovina i svi ljudi dobre volje u njoj.

Raport.ba