Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Škrijelj objasnio kakvim je papirima mahala Sebija po medijima: To je neuobičajen dokument

Sebiji Izetbegović danas su oduzete i titule redovne profesorice na dva fakulteta – Medicinskom i zdravstvenih nauka.

Odlučio je to Senat Univerziteta u Sarajevu, a kako je pojasnio rektor Rifat Škrijelj bio je to logičan slijed nakon što su Sebiji oduzeli titulu magistra nauka.

No, Škrijelj je danas komentirao papire kojima je Sebija Izetbegović mahala u medijima pokušavajući dokazati da je završila škole.

Navodne dokaze objavio je i Hayat, uz diplome s raznih kurseva koje je direktorica KCUS-a položila.

No, krenimo redom.

Sebija Izetbegović je prvo tvrdila da nije podigla diplomu magistra nakon što je završila ovaj studij.

Škrijelj kaže da je to moguće. No, u tom slučaju postoji nešto drugo.

“Postoji mogućnost da neki studenti nisu podigli diplome, ali su podigli uvjerenje o magistriranju. To nismo imali priliku vidjeti”, naveo je Škrijelj.

Ali, Sebija je mahala nekim uvjerenjem. Šta je onda to?

“To što smo imali priliku vidjeti je uvjerenje da je položila sve ispite. To nije tipično, jer ono podrazumjeva nazive ispita i ocjene i ima broj ispita. To je uvjerenje. Ono što je pokazivala ona je naka izjava koju je izdao Medicinski fakultet, a neko potpisao i koju su oni proglasili uvjerenjem. To je neuobičajen dokument za dokazivanje”, naveo je Škrijelj.

Potom je objasnio šta je trebala imati.

“Da ste magistrirali dva dokumenta vam je mogao izdati: uvjerenje o magistriranju sa svim vašim podacima i datumima, što ona nema, i drugi dokument diploma. Nismo imali niti jedno niti drugo. Nismo imali ni validne doaze o položenim ispitima. To je bila složena situacija koju je naša komisija završila i podnijela izvjštaj koji je usvojen, a ovo danas je epilog”, rekao je rektor.

Raport.ba