Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Srbija izručila BiH kriminalca za kojim se dugo traga zbog niza krivičnih djela

Policijski djelatnici Sudske policije Bosne i Hercegovine, na garaničnom prijelazu Rača, od kolega iz Srbije preuzeli su osumnjičenog Vladana Pejušića (koristi i identitet Mirko Vukmirović), te ga predali u Tužiteljstvo BiH.

Osumnjičeni će biti predan postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i uputiti Sudu prijedlog za aktiviranje mjere pritvora koji je određen raspisivanjem potjernice.

Za spomenutim osumnjičenim duže vremena traga Tužiteljstvo BiH, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organiziranog kriminala, koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva.

Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina u regionu, povezanim s nizom krivičnih djela.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, nastavljaju istragu u ovom predmetu, saopćeno je iz tog tužiteljstva.

Vijest Srbija izručila BiH kriminalca za kojim se dugo traga zbog niza krivičnih djela se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus