Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Srdić tvrdi da je odbijena inicijativa da Ivica Osim dobije ulicu u Sarajevu. To izgleda nije tačno

Vijećnik u Općinskom vijeću Srđan Srdić objavio je da komisija Skupštine KS odbila da se trentno Zvornička ulica preimenuje u ulicu Ivice Osima.

Radi se o skupštinskoj Komisiji za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti.

Srdić piše kako je to sramotno i strašno da te on nikad više neće učestvovati u odabiru imena, naziva i sve što liči na to.

Međutim, Srdić, inače profesionalni populista, očito nije imao prave informacije.

Raport je kontaktirao Elvisa Vretu, zastupnika koji je predsjendik Komisije.

“Ne znam otkud to, ta informacija nije tačna. Komisiji je došao samo jedan dopis od strane Općinskog vijeća bez provedenog postupka. Komisija je podržala jednoglasno inicijativu i uputila zaključak Općinskom vijeću. U njemu tražimo da provede postupak kada je riječ o nazivu ulica. Jednostavno takva je odluka i neophodno je provesti takav postupak za sve ulice. Žao mi je što je takav slučaj sa ovom koja treba nositi naziv po Ivici Osimu. Do Novog Sarajeva je da što prije to uradi”, navodi Vreto.

On ističe da je Komisija je već dala saglasnost i u prijedlog uputila u procesduru u Skupštinu KS.

“Ne postoji odbijanje, to je zloupotreba.

Srđan Srdić očito ne razumije materiju. Mislim da je trebao malo da se posveti kao vijećnik kompletnoj proceduri. Da nas je kontaktirao mi bi sve pojasnili. Ne razumije materiju i cijelu proceduru. Komisija je razmatrala taj prijedlog Općinskog vijeća, podržala i vratila da dopuni dokumentaciju shodno propisima. Nema tu nikakvog odbijanja. I to jednoglasno je prihvaćena”, zaključio je Vreto.

Raport.ba