Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Tegeltija o Ukrajini: Ne možeš tlačiti Srbe, a očekivati da to kad tad neće doći na naplatu

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija oglasio se povodom krize u Ukrajini i odluke Rusije da prizna odmetnute pokrajine Donjeck i Lugansk.

Tegeltija je na Twitteru napisao kako se “opet pokazuje dogadjaji i nepravde učinjene Srbima dugoročno pogode cijeli Svijet”

-Opet se pokazuje da događaji i nepravde učinjene Srbima dugoročno pogode cijeli svijet. Ne možeš tlačiti Srbe, otimati im zemlju i državu, otimati im prava koja imaju drugi narodi, kršiti prema njima sve moguće medjunarodne norme i očekivati da to kad tad neće doći na naplatu, napisao je Tegeltija vjerovatno aludirajući na način na koji je Kosovo steklo nezavisnost od Srbije.

Opet se pokazuje da dogadjaji i nepravde učinjene Srbima dugoročno pogode cijeli Svijet. Ne možeš tlačiti Srbe, Otimati im zemlju i državu, otimati im prava koja imaju drugi narodi, kršiti prema njima sve moguće medjunarodne norme i očekivati da to kad tad neće doći na naplatu.— Милан Тегелтија (@Milan_Tegeltija) February 22, 2022

U komentarima na Twitteru su mnogi napali Tegeltiju zbog ovakvog stava, a imeđu ostalog su mu poručili da je izgubio raum i da je sirovina.

Raport.ba