Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Temperature skaču do 19 stepeni, a onda slijedi velika promjena vremena

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar i Sokolac -4; Bugojno -3; Livno -2; Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 0; Prijedor i Zenica 1; Banja Luka, Bjelašnica, Doboj, Ivan Sedlo i Sarajevo 2; Mostar 4; Bijeljina, Trebinje i Zvornik 5; Bihać i Neum 8; Gradačac 10°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti djeomično vedro. Prolazna slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U petak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine, povremeno i sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu će u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju i u nizinama u Bosni će padati snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine. U Bosni prije podne jugo koje će u drugom dijelu dana promjenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

Vijest Temperature skaču do 19 stepeni, a onda slijedi velika promjena vremena se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus