Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Turković i ambasadori iz EU za hitno zaustavljanje ratnih dejstava u Ukrajini

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas sa ambasadorima država članica Evropske unije akreditovanih u BiH i šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Sattler je upoznao ministricu Turković o službenim stavovima Evropske unije i mjerama koje su poduzete u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Istaknuta je saglasnost u pozivu na hitno zaustavljanje nasilja i ratnih dejstava, te podrška suverenosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Turković je naglasila da će Bosna i Hercegovina, kao država potpisnica Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, ispunjavati svoje obaveze, pratiti i pridruživati se stavovima Evropske unije.

– Imamo moralnu i svaku drugu obavezu da se usprotivimo ratu i nasilju. Bosna i Hercegovina je uvijek bila i bit će na pravoj strani historije – poručila je Turković, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Vijest Turković i ambasadori iz EU za hitno zaustavljanje ratnih dejstava u Ukrajini se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus