Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

U RS se sutra ne radi zbog Dana pobjede nad fašizmom

U bosanskohercegovačkom entitetu RS sutra će biti neradni dan radi obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.

U danima praznika u RS ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili na dan praznika u RS, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

Izmjene i obustava saobraćaja

Obavješteni su građani da će povodom održavanja manifestacije “Dana pobjede nad fašizmom”, 9. maja, doći do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra Drugog Karađorđevića na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice Marije Bursać u Banjoj Luci od 10.30 do 12.10 sati, saopšteno je iz Gradske uprave. Na linijama javnog prevoza putnika vrše se sljedeće korekcije trase:

da se za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, u vremenskom periodu od 10.30 do 12.10 časova na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, izvrši preusmjeravanje autobusa u Bulevar cara Dušana, te ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Zamoljeni su svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumjevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme održavanja manifestacije “Dana pobjede nad fašizmom”.

Raport.ba