Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Udruženje Pomozi.ba: Konvoj od 54 šlepera pomoći stigao u Tursku

Svi šleperi iz konvoja pomoći koji je u organizaciji Udruženja Pomozi.ba u petak krenuo iz Sarajeva, stigli su u Tursku, javlja Anadolija. ​​​​​​​

Radi se o konvoju od 54 šlepera koji je iz Sarajeva krenuo u petak navečer. Konvoj je otpremio stambene kontejnere, prehrambene i higijenske proizvode. Tu su i deke, vreće za spavanje, grijalice, agregati, odjeća, obuća…

U Turskoj robu preuzimaju Uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) i turske humanitarne organizacije. Oni će je proslijediti prema zemljotresima pogođenim područjima shodno potrebama.

“Ovo je samo jedan dio pomoći za ljude koji su preživjeli zemljotres katastrofalnih razmjera i ostali bez svega što su imali.

Podsjećamo da je jedan šleper sa grijalicama, agregatima, dekama i vrećama za spavanje već ranije stigao u Tursku. Pomoć ćemo i u narednom periodu pružati shodno potrebama i informacijama koje budemo dobijali iz Turske”, istakli su ranije iz Pomozi.ba.

Naveli su da se materijalne stvari još uvijek ne mogu poslati u Siriju. Stanovništvu te zemlje nakon razornih zemljotresa pomažu novčano zahvaljujući humanitarnim organizacijama koje se tamo nalaze.

“Do sada smo uplatili više od 100.000 KM organizacijama u Siriji koje dijele obroke i prehrambene pakete. Nabavljaju šatore, dušeke, vreće za spavanje i sve ono što je neophodno ugroženom stanovništvu.

Na tome nećemo stati. I u narednom periodu ćemo slati pomoć ovoj zemlji”, istakli su iz Pomozi.ba.

Akcija pomoći za Tursku i Siriju i dalje se može novčano podržati pozivom na telefonski broj 17006 kojim se doniraju dvije konvertibilne marke.

Moguće je pomoć dati i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, paypala i bankovnih računa Udruženja sa naznačenom svrhom uplate “Pomoć za Tursku i Siriju”.

Udruženje Pomozi.ba od ponedjeljka počinje sa novom akcijom. Ovog puta, to je akcija prikupljanja igračaka za djecu pogođenu zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Raport.ba