Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Vatrogasci spasili psa iz šahta u Vogošći. Traži se vlasnik

U poslijepodnevnim satima vatrogasci Vatrogasnog društva Vogošća danas su spasili psa. Naime, dobili su poziv od Civilne zaštite Općine Vogošća, a kasnije i stanovnika da izvrše spašavanje psa iz šahta u ulici Blagovac. Pas je bio u izrazito lošem stanju.

Ekipa vatrogasaca odmah je izašla izlazi na teren a obzirom da se radi o povrijeđenom psu, kontaktirali su i dežurnog veterinara KJP Veterinarska stanica Sarajevo, Veterinarsku ambulanta Vogošča i obavijestili ih o slučaju.

“Po dolasku na lice mjesta naši vatrogasci nalaze odgovorne mještane koji su povrijeđenog psa uspjeli izvući, a ekipa vatrogasaca ga je hitno transportovala do veterinarske stanice u Vogošći gdje ih je čekala veterinarka.

Iako su navikli da svoj posao vatrogastva rade odgovorno sa puno ljubavi čineći sve što treba da spase što se spasiti može, vatrogasci VD Vogošća su ostali zatečeni profesionalnim angažmanom dežurne veterinarke Sanela Kavazović kao i nesebičnom naporu koji je uložila da spasi psa”, saopćeno je iz VD Vogošća.

Obzirom da se radi o lovačkom psu koji se izgubio vatrogasci su kontaktirali nekoliko lovaca sa teritorije općine Vogošća te im, nakon što su spasili psa, poslali slike u nadi da će pronaći vlasnika.

Foto: VD Vogošća

Foto: VD Vogošća

Foto: VD Vogošća

Foto: VD Vogošća

Raport.ba