Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zahiragić oteo karticu od mikrofona predsjedavajućem

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo danas su raspravljali o budžetu, a tokom rasprave došlo je do verbalnog duela zastupnika Haris Zahiragić (SDA) i predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića.

Zahiragić se u jednom trenutku javio za riječ. Okerić ga potom tokom njegovog izlaganja (ispravke krivog navoda) upozorio da ne iznosi neistine. Zahiragić mu je poručio da ga ne prekida, na što je Okerić odgovorio da mu oduzima riječ.

Zahiragića je to razbjesnilo, potom je ustao i uz riječi “nećete mi oduzeti riječ” krenuo prema stolu predsjedavajućeg. Iščupao mu je karticu za mikrofon i tako ga ugasio. Okerić je to sve mirno posmatrao. Kada mu je zamjenica predsjedavajućeg stavila svoju karticu u mikrofon, obratio se Zahiragiću:

“Ovakvu bahatost ne znam gdje ste naučili da provodite. Na ulicu pa provodi bahatost, ovo je parlament. Ovo je parlament koji donosi odluke”, poručio je Okerić.

Potom je kazao da traži od Zahiragića da mu vrati karticu.

Čini se da Zahiragićevim ponašanjem nije bio zadovoljan ni njegov stranački kolega Mahir Dević, koji se nakon što je Zahiragić odbio da vrati karticu, okrenuo prema njemu i uzeo karticu te je dao nekome ko je odnio do Okerićevog stola.

Pogledajte kako je to izgledalo!

Vijest Zahiragić oteo karticu od mikrofona predsjedavajućem se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus