Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zastupnik DF-a: Uputio bih poruku Pablu, pardon Gabrielu Escobaru

Zastupnik DF-a u Predstavničkom domu PS BiH, Zlatan Begić gostujući u jednoj emisiji oštro je komentirao stavove i rad i specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara. Naime, na društvenim mrežama kruži video koji je postao hit.

Da pojasnimo. Begić je govoreći o Escobaru, pomenuo i poznatog narkobosa. Veliki broj smatra da nije riječ o lapsusu, nego da je Zlatan Begić na ovaj provokacijski način samo prokomentirao Escobara.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Pa ja bih uputio poruku gospodinu Pablu, pardon Gabrielu Escobaru. Izvinjavam se Pablu, da se uljudi, upristoji da u Zagrebu i Beogradu ne razgovara o BiH. Kao da smo mi kolonija tih susjednih zemalja što oni i žele, čini mi se, da nas takvima učine”, naveo je Begić gostujući na TV Hayat.

Pogledajte video:

A naravno https://t.co/6koCDdPHBE pic.twitter.com/iMzmw5UnuM— Nedim🇧🇦⚜️ (@dimNe_) January 26, 2023

Ni tu se nije zaustavio. Potom, odlučio se iskritikovati njegov angažman.

“Da su u Americi primijene rješenja koja Gabriel Escobar drsko i bezobrazno zagovara za BiH, bio  građanin drugog reda u SAD, a Amerikom bi vladao ku kux klan”, kazao je zastupnik DF-a.

Na društvenim mrežama ovaj video je postao hit iz više razloga.

Inače, Pablo Emilio Escobar Gaviria bio je kolumbijski narko-bos, krijumčar narkotika, koji je bio osnivač i jedini vođa Medellinskog kartela. Prozvan “kraljem kokaina”, Escobar je najbogatiji kriminalac u historiji, koji je do svoje smrti prikupio procijenjenu neto vrijednost od 30 milijardi američkih dolara


Raport.ba