Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zbrinute porodice koje su nakon požara ostale bez krova nad glavom

Dervo Sejdić, aktivista Romskog informativnog centra Kali Sare, objavio je danas da je porodica Sabahudina Ajvazija, kojoj je izgorio stambeni objekat u sarajevskom naselju Stup, privremeno zbrinuta, prenosi N1.

“U sarajevskom naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na stambenom objektu. Izgorio stambeni objekat porodice Sabahudina Ajvazija. Tim povodom kontaktirao sam načelnika općine gospodina Muzur Nermina, a u vezi privremenog smještaja porodice. Kako me načelnik Muzur informisao, u ovom momentu porodici je upravo obezbijeđen privremeni smještaj i pomoć u hrani, do iznalaženja trajnog rješenja”, napisao je Sejdić na Facebooku.

Oglasio se i načelnik Muzur, potvrdivši da su dogovoreni naredni koraci.

“Porodice koje su ostale bez krova nad glavom i koje nemaju alternativni smještaj biće transportovane u naš prihvatni centar u naselju Osjek. Obezbjedit ćemo im smještaj, hranu i ostale potrebne stvari”, napisao je na Facebooku.

Podsjećamo, nakon što je izbio požar, Sabahudin je na vrijeme spasio djecu, ali je ostao bez ičega.

U sarajevskom naselju Stup u popodnevnim satima došlo je do požara u stambenom naselju.

Vijest Zbrinute porodice koje su nakon požara ostale bez krova nad glavom se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus