Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zukić brani stranačkog kolegu: Lendo čekao u podrumu. Imenovanje Vlade FBiH ne može bez SDA

Muamer Zukić iz SDA obratio se novinarima nakon što su Lidija Bradara i Igor Stojanović potvrdili da se Zukićev stranački kolega Refik Lendo nije pojavio na sastanku.

Lendo (SDA) iz reda bošnjačkog naroda, Bradara (Hrvatska demokratska zajednica BiH) iz reda hrvatskog i Igor Stojanović (Socijaldemokratska partija BiH) iz reda srpskog naroda danas su dobili podršku u Parlamentu Federacije Bosne i Hercergovine kao kandidati za Predsjedništvo FBiH.

Njih troje su se na današnjem sastanku trebali, prema pravilima, dogovoriti ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednik Federacije. Međutim, Lendo se na tom sastanku nije pojavio.

Zukić tvrdi da on nije znao za sastanak i press konferenciju. Rekao je da Lendo “čeka dole u podrumu gdje se inače daju izjave za medije”.

“Lendo je za dogovor. Ne znam ko je organizator ovog pressa, da li je ovo skriveno nešto. Imenovanje Vlade FBiH ne može bez SDA.

To je tako. Lendo nije znao za ovo. Nije tačno da se nije odazvao”, izjavio je Zukić.

On tvrdi da će njegov stranački kolega u Predsjedništvu FBiH u “razumnom roku, vjerovatno u narednih sedam dana”, sazvati sastanak.

Kaže da to ne može biti sutra, za kada je to najavila Bradara.

Raport.ba