Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

ESG JE KONCEPT ODRŽIVOG POSLOVANJA

U Dubrovniku je počeo 20. međunarodni ekonomski forum ‘Korporativno upravljanje’ – “ESG koncept održivog poslovanja”, u organizaciji konsultantske kuće Revicon.

Dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Jasmina Selimović kazala kako se čini da su kompanije u BiH u fazi da u potpunosti moraju prilagođavati poslovanje.

  • Strane kompanije koje posluju tu već primjenjuju standarde. To nije kratkoročna promjena, tu se mora raditi na promjeni svijesti i navike ali da se onda to inkorporira u poslovanje. Nismo se daleko odmakli, mi smo na začetku, ne smatram da je u ovom momentu to alarmantno jer ako nam je tijesno nismo sami. Važno nam je da što prije krenemo, komplicirano nije. Kompanije moraju shvatiti da time čine dobro, ne samo kompanijama, nego i šire – kazala je Selimović.

Marin Ivanišević, direktor Revicona, kazao je kako su na ovom 20. forumu htjeli pokazati sve što je budućnost i sve što treba biti svijetli put u onome što nas čeka.

  • Nemamo vremena, ovo je zadnji vagon da se ukrcamo ako želimo prema održivosti. Jako se trudimo da to predočimo i trudimo se da pripremiti ambijent da se to održava u budućnosti. ESG je koncept održivog poslovanja – kazao je Ivanišević za Hayat.

(M. Rašidović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat