Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

IZGRADNJA TREĆE TRAKE PREKO ROMANIJE PLANIRANA SLJEDEĆE GODINE

Potrebu za projektovanjem i izgradnjom treće trake preko Romanije Putevima RS iduće sedmice zajedno će prezentovati delegacije Istočnog Sarajeva i opštine Sokolac.

O ovoj kapitalnoj investiciji, podržanoj od Vlade Republike Srpske, kao i o nizu projekata, važnih za opštinu i za grad u Sokocu su razgovarali gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik te opštine Milovan Bjelica.

Treća traka preko Romanije, projekat je čija se realizacija očekuje iduće godine, a na sastanku sa poslovodstvom Puteva Srpske delegacije grada i opštine tražiće odgovore u vezi sa početkom projektovanja i eventualnim terminom realizacije ovog projekta, prenijela je RTRS.

Kako Ćosić kaže, saobraćajnice u Istočnom Sarajevu su ključ povezivanja građana Ističnog Sarajeva i Sokoca, a upravo one nisu u sjajnom stanju.

Ključ povezivanja stanovnika Sokoca sa ostalim gradskim opštinama jeste i autobuska stanica koja je u privatnom vlasništvu, a osim obaveze da učestvuje u kupovini ovog objekta, grad investira i u izgradnju vatrogasnog doma i sanaciju glavne sokolačke ulice. Podrška grada i izgradnji Gradske kuće.

  • Bitno je da Grad da podršku zbog istorije sjećanja i smještaja određenih institucija poput pozorišta, bioskopa, muzeja – kaže Bjelica.

Očekuje se da će tokom najavljene posjete RS, rukovodstvo Republike Srbije takođe boraviti u Sokocu, ali kao i ranije, pružiti podršku realizaciji pojedinih projekata.

Najavljena je i izgradnja slobodne ekonomske zone na dva lokaliteta, od kojih jedan u Sokocu, najvjerovatnije u preduzeću “Nova Romanija”. U planu je i rehabilitacija Centra za proizvodnju bezvirusnog sjemenskog krompira Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu, te razvoj turizma kao strateške privredne grane u ovoj opštini, izgradnjom odmarališta Soko grad.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat